رنگین کمان غذاها !

(No Ratings Yet)
Loading...

از هر میوه چقدر در روز بخوریم؟

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، تقريبا همه مى دانند كه بايد در طول روز تا جايى كه مى توانند (دست كم 5 بار در روز) از ميوه، سبزى و محصولات طبيعى استفاده كنند. به نظر مى رسد بشقاب سبزى و سالاد ما مى تواند به اندازه برنامه ريزى براى يك سفر، جالب و هيجان انگيز باشد.
بنابر نتايج تحقيقى كه اخيرا در كشور انجام شده مردم ایران آنطور كه بايد در طول روز از رنگ هاى مختلف ميوه و سبزى استفاده نمى كنند.69 درصد مردم كشور به حد كافى سبزي ها و ميوه هاي سبز رنگ نمى خورند، 78 درصد قرمز، 86 درصد سفيد، 88 درصد آبى ارغوانى و 79 درصد زرد نارنجى.

در واقع نبايد فقط يك رنگ خاص ميوه يا سبزى را به طور مداوم خورد. نتايج اين قبيل تحقيقات نشان داده، مردم با رعايت نكردن اصل خوردن ميوه هايى از رنگ هاى متفاوت نه تنها خود را از خوردن مزه هاى متفاوت محروم مى كنند، بلكه خود را از مواد شيميايى منحصر به فردى كه فقط در يك رنگ خاص ميوه يا سبزى يافت مى شوند هم محروم مى كنند.
اين تركيبات مختلف و متفاوت در بهبود سلامت ما تاثيرات خاص خود را دارند؛ مثلا اگر فقط فلفل دلمه اى قرمز بخوريد بهره مندى شما از مواد مغذى محدود مى شود، زيرا رنگ هاى ديگر را به بدن نمى رسانيد.
خواص هر رنگ ميوه را بشناسيد

وقتى صحبت از ارزش غذايى رنگ ها مى شود، بايد گفت هيچ رنگى بر رنگ هاى ديگر برترى ندارد؛ براى اين كار به طيف كاملى از رنگ ها احتياج داريم تا ببينيم هر رنگ چه فوايدى دارد. در ادامه خواص رنگ هاي ميوه ها و سبزيجات را بيان مي كنيم:
سبز: غذاهاى سبز رنگ حاوى مواد شيميايى ضد سرطان هستند مثل انواع ايزوتيوسيانيت ها. در عين حال آنها حاوى لوتئين و زيزانتين هستند كه اين دو آنتى اكسيدان خطر از بين رفتن شبكيه را كه يكى از علل اصلى نابينايى است، كاهش مى دهند.

persianlady.ir

زرد: غذاهاى زرد مملو از ويتامين C هستند و در عين حال برخى از صدمات ناشى از راديكال هاى آزاد روى پوست را كاهش مى دهند.

persianlady.ir

نارنجى: اين ميوه ها حاوى بتاكاروتن هستند كه باعث تقويت سيستم ايمنى مي شوند و از آسيب هاى ناشى از راديكال هاى آزاد كه باعث پيرى زودرس مى شوند پيشگيرى مى كنند. مواد مغذى ميوه هاى خانواده سيتروس (مركبات) باعث بهبود سلامت دهان مى شوند.

persianlady.ir

قرمز: مواد غذايى قرمز رنگ ليكوپن دارند. اين ماده يك ضد سرطان شناخته شده است. اسيد الاجيك موجود در اين محصولات نيز خطر آسيب ديدن DNA را كاهش مى دهد. فلاوينوئيدها كه عمدتا در گيلاس، آلبالو و خانواده توت (تمشك و شاتوت و بلوبرى) يافت مى شوند، قدرت تدافعى آنتى اكسيدان ها را افزايش مي دهند، از سلول ها در برابر صدمات ناشى از راديكال هاى آزاد محافظت مى كنند. به حفظ عملكرد قواى استدلال و منطق در مغز كمك مي كنند و جلوى پيرى را مى گيرند.

persianlady.ir

بنفش: انگور و كلم بنفش حاوى آنتوسيانين هستند كه از سلول ها در برابر آسيب هاى اكسيداسيون محافظت مى كنند و در نتيجه آن ظهور علائم پيرى به تاخير مى افتند. اين مواد مغذى كه مسئول رنگ تيره ميوه ها هستند به فرآيند درك و استدلال كمك مي كنند و ساير آنتى اكسيدان هاى موجود در آنها نيز ضد سرطان هستند.

persianlady.ir

سفيد: پياز، سير، پيازچه و موسير حاوى آليسين و كوئرستين هستند كه هر دو آنها خطر حمله قلبى را كاهش مي دهند و به عملكرد سيستم ايمنى بهبود مى بخشند. گل كلم نيز حاوى سولفورافان است كه يك ماده ضد سرطان به شمار مي رود.

persianlady.ir

.

افزودن یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بانوی پارسی است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

طراحی و تولید توسط اکسین وب