ترشی جنوبی

(5 votes, average: 3٫40 out of 5)
Loading...

طرز تهیه ترشی جنوبی                        

مواد لازم برای 6 کیلو ترشی

هویج =1 کیلو

بادمجان قلمی=1 کیلو

فلفل سبز تند=نیم کیلو(اگر خیلی تند نمی خواهید شود،فلفل آن را کمتر بریزید)

سیر=نیم کیلو

تمر هندی=2 بسته

موسیر خشک=250 گرم

گشنیز 10= گرم

سیاه دانه =100 گرم

سرکه انگور=6 لیتر

نمک و ادویه ترشی=به مقدار لازم

گل کلم = عدد بزرگ

طرز تهیه

موسیر را از 6 ساعت قبل در آب خیس میکنیم و بعد میشوریمش تا سنگ ریزه های آن  برود و بعد با یک پارچه تمیز خوب خشکشان میکنیم.

هر کدام را جداگانه با سرکه میجوشانیم (بادمجان،هویج،فلفل،گل کلم)

هویج را پوست میگیریم و حلقه حلقه میکنیم و تقریبا 1 ساعت با سرکه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود.

میتوانید هویج را از قابلمه خارج کنید و در همان سرکه بقیه چیزها را هم بجوشانید.

بادمجان را شسته و خشک میکنیم و با پوست حلقه حلقه کرده و با سرکه به مدت 10 دقیقه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود،اگر هم از این بادمجانهایی کوچولو که داخل عکس هست داشتید،از وسط دو برش بزنید و داخل قابلمه بگذارید و با سرکه بجوشانید.

گل کلم را شسته و میگذاریم کاملا آب آن برود (اصلا نباید خیس باشد،چون اگر خیس باشد ترشی کپک میزند)و بعد آن را قطعات کوچک میکنیم و مدت 5 دقیقه با سرکه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود.

فلفلها را شسته و کاملا خشک میکنیم و حلقه حلقه میکنیم و با سرکه به مدت 5 دقیقه میجوشانیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خنک شود.

موسیر را دیگه احتیاجی نیست بجوشانید ولی سرهای آن را که سیاه و سفت است،با چاقو جدا کنید.

سیاه دانه را در الک ریخته و ریگ شور میکنیم و آن را شسته و کاملا خشک میکنیم.

گشنیز را هم شسته و کاملا خشک میکنیم،سیر را هم پوست میگیریم و با سیاه دانه و گشنیز در مخلوط کن ریخته و مخلوط میکنیم تا کاملا ریز شوند اگر هم دوست دارید ترشی شما خیلی تند شود مقداری فلفل قرمز خشک را در مخلوط کن ریخته تا ریز شود و بعد به ترشیتان اضافه کنید.

تمر هندی را هم در سرکه خیس کنید و هسته های آن را بریزید و شیره آن را نگه دارید.

شیشه مناسب را برداشته و به ترتیب کمی،1.موسیر،2.هویج،3.گل کلم،4.بادمجان،5.فلفل سبز تند6. ادویه ترشی،گشنیز،سیاه دانه و فلفل قرمز تند را با هم مخلوط میکنیم و روی ترشی میریزیم و دوباره از اول…و در آخر نمک آن را میچشیم و اگر نمک آن کم بود،مقداری نمک به ترشی اضافه مکنیم و شیره تمر هندی را با سرکه ای که گذاشته بویم خنک شوند مخلوط (تا تمر هندی غلظتش را از دست بدهد و راحت پایین برود)میکنیم و روی ترشی میریزیم و اگر سرکه ها تا روی ترشی نیامدند و کم بود،دوباره مقداری سرکه به آن اضافه میکنیم،در آخر در آن را خوب میبندیم.ترشی شما آماده است میتوانید فرداش نوش جان کنید.

 

نکته ها:

سرکه باید همیشه کاملا تا روی ترشی بیاید یعنی کاملا روی ترشی را بگیرد.ترشی را در مکان خشک و خنک و دور از تابش آفتاب نگهداری کنید.هیچ وقت قاشق چرب و کثیف و خیس را داخل ترشی نزنید.همه مواد ترشی باید کاملا خشک باشند و رطوبتی نداشته باشند چون اگر خیس باشند باعث کپک زدن ترشی میشود.

تذکر:

در مصرف ترشي نبايد زياده روي كرد.چون خاصيت اسيدي دارد ، بنابراين افرادي كه دچار ناراحتي معده هستند نبايد آن را مصرف كنند.

افزودن یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بانوی پارسی است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

طراحی و تولید توسط اکسین وب